GrillCon våren 2017 i utökad version

By . Latest revision .

Torsdagen den 18 maj 2017 inleds den utökade versionen av GrillCon med en konferensdag. Därefter fortsätter programmet med olika aktiviteter såsom barhäng, mingel, diskussioner om öppen källkod, programutvärdering och klassisk grill med prisutdelningar. Vårens GrillCon avslutas en en utflykt på lördagen.

Dagarna riktar sig till dbwebb:are, webbprogrammerare, programvarutekniker och likasinnade.

#Några korta frågor till mos

Vi träffar den där mos, en av de som arrangerar händelsen, och ställer lite frågor.

Hur tänkte du?

Vi har länge pratat om att utöka vår klassiska grill med gästföreläsare och nu har vi äntligen kommit till skott. Min förhoppning är att både nuvarande och gamla studenter tycker det ser ut som en spännande aktivitet. Tillsammans kan vi få det till en trivsam händelse.

Vi har GrillCon två gånger om året, på hösten för att välkomna nya studenter och på våren för att välkomna sommarlovet.

Den utökade varianter blir nog bara till våren, på hösten håller vi en enklare variant.

Min tanke är att hålla detta inom vår “grupp”, dbwebb:are, webbprogrammerare, programvarutekniker och likasinnade. Där hämtar vi idéerna och föredragshållare. Det är vi som har koll och tillsammans kan vi hjälpa varandra att växa inom vårt gebit.

Okey…?

Mm, precis så. Det är mycket som händer under GrillCon, alltifrån kompetensutveckling, koppling mellan studenter och näringsliv, kontaktskapande inför framtida rekryteringar till utveckling och marknadsföring av kompetens.

Sen är det rätt trevligt att röra sig kring likasinnade, man vet aldrig vilka idéer som kan spinnas utifrån sådana här träffar.

Sen är det rätt trivsamt att grilla också, över öppen eld. Bara det räcker ju.

Du nämnde badges?

Exakt, vi har skräddarsydda badges till de som anmäler sig. Vi går ut hårt. Laminerade GrillCon badges att bära i en meter 550 Paracord, så länge lagret räcker (men man måste vara anmäld).

Vi har många anmälda till familjeutflykt, grill och barhäng. Nu jobbar jag för att fylla torsdagens konferenssal. Det hade känts skönt att lyckas med det.

#Karta till GrillCon och BTH

Här är en karta till GrillCon och BTH.

Torsdagen inleds i sal J1620 (J-huset) som kan hittas via kartan.

#Avslutningsvis

Schemat för höstens GrillCon kommer att kryddas med gästföreläsare och schemat håller på att spikas. Datum för höstens GrillCon är fredagen den 15:e september och blir en heldagsaktivitet.

Men först syns vi på vårens GrillCon!

Läs mer om GrillCon, programmet och anmäl dig för att säkra din badge.

#Revision history

  • 2017-05-11: (A, mos) Publicerad.

Document source.

Category: utbildning, studentjobb.